PIELGRZYMKI

VII OGÓLNOPOLSKA PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW  I  WOLONTARIUSZY CARITAS

Kwiecień 2010

adsc01684.jpg [300x225]

Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie-Łagiewnikach 24.04.2010 r.

Na ogólnopolskiej pielgrzymce w Łagiewnikach spotkało się ponad 2000 wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas, Akademickich i Szkolnych Kół Caritas. Nasz Parafialny Zespół Caritas w Barnimiu reprezentowały Helena Babiracka i Dorota Konopelska. Nasza pielgrzymka z Archidiecezji Szczecińsko – Kamieńskiej, która jak co roku trwa trzy dni odwiedziła jeszcze Jasną Górę i Kalwarię Zebrzydowską.

VI OGÓLNOPOLSKA PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW  I  WOLONTARIUSZY CARITAS

Kwiecień 2009

lagiew4.jpg [300x400]W dniach 24-26.04.2009 r. odbyła się VI Ogólnopolska Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas do Sanktuarium Miłosierdzia Bożego Kraków - Łagiewniki.

Z parafii Barnimie w pielgrzymce Caritas wzięły udział 2 osoby Elżbieta Szumotalska i Andrzej Konopelski.

V OGÓLNOPOLSKA PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW  I  WOLONTARIUSZY CARITAS  KRAKÓW-ŁAGIEWNIKI

Kwiecień 2008

tn_4.jpg [300x449]Zwiedzaliśmy Wadowice, dom Jana Pawła II, Bazylikę i koniecznie wszyscy poszliśmy na sławne papieskie kremówki. Z Wadowic udaliśmy się do Kalwarii Zebrzydowskiej, gdzie uczestniczyliśmy we mszy św. a następnie, po krótkim odpoczynku skierowaliśmy się na dróżki drogi krzyżowej.

Po nocy spędzonej w Domu Pielgrzyma w Kalwarii pojechaliśmy do Łagiewnik gdzie w Sanktuarium Miłosierdzia Bożego odbyło się kilkugodzinne spotkanie Caritas z całej Polski.

Delegatem P.Z. Caritas z Barnimia był Andrzej Konopelski.

Po zwiedzeniu Łagiwnik pojechaliśmy do Częstochowy na Jasną Górę. Wzięliśmy udział w Apelu Jasnogórskim, po czym udaliśmy się na spoczynek do domu Pielgrzyma.

Kolejny dzień to już tylko nabożeństwo poranne i wyjazd do domu.