WAKACYJNY WYPOCZYNEK

wakacje_napis.jpg [300x74]

Parafialny Zespół Caritas pamięta o naszych milusińskich nie tylko w Dniu Dziecka, co roku dzieci wspaniale bawią się także podczas wakacji...

ROK 2009

aarewal20.jpg [300x225]WYCIECZKA DO REWALA

W ramach wakacji letnich, Parafialny Zespół Caritas zorganizował wycieczkę dla dzieci nad morze do Rewala. W wycieczce wzięło udział 41 dzieci + 4 opiekunów: Dorota Konopelska, Grażyna Jóźwiak, Ewa Paszkowska i Andrzej Konopelski. Ponadto mieliśmy też własnych ratowników w osobach Pauliny Emilianowicz i Dawida Hofmana. Dzieciaki ile mogły tyle korzystały z kąpieli w morzu, zjeżdżalni i innych atrakcji. W porze obiadowej dzieci również udały się do restauracji na smaczny obiadek. Na koniec naszego pobytu wszystkie dzieci bawiły się gdzie kto chciał w wesołym miasteczku w Dziwnówku, a przed odjazdem za bezproblemowe uczestnictwo w wycieczce otrzymały kręcone lody. Przed nocą dzieci wróciły szczęśliwe do domu.

ROK 2007

amalbork.jpg [300x321]WYCIECZKA MALBORK - TORUŃ
23 - 26.06.2007

Dnia 23 czerwca 2007r P. Z. Caritas zorganizował 3 dniową wycieczkę do Malborka i Torunia. Na wycieczkę udało się 38 dzieci plus czterech opiekunów. Dzieci zwiedziły zamek krzyżacki w Malborku, IV fort twierdzy toruńskiej, planetarium i orbitarium toruńskie. Dzieci piekły osobiście pierniki, zwiedziły muzeum piernika i piękne miasto Toruń.

Wszystkie dzieci wróciły zdrowe i zadowolone.

Opiekunami podczas wyprawy były panie: Ewa Paszkowska, Elżbieta Szumotalska, Dorota Krawiec, Karolina Szumotalska, pilot Teresa Majchrzak, kierowca Jacek Majchrzak.

Szczególne podziękowania kierujemy pod adresem pani Elwiry Ponieckiej za zorganizowanie wspaniałej wycieczki i załatwienie wielu upustów dla naszych dzieci.