Pomagamy innym

serce_na_dloni.jpg Nasz Parafialny Zespół Caritas pamięta o tych Parafianach, którym jest ciężko, którym jest smutno, którzy czują się samotni...

W roku 2008:

• Czerwiec - P.Z.Caritas dofinansował wyjazd czwórki dzieci z naszej parafii na kilkudniową wycieczkę klasową do Warszawy w kwocie 600 zł.
  • Sierpień - czwórka dzieci z Konotopia i jedno z Dominikowa  wyjechała na kolonie do Szczecina. 10-dniowy turnus dzieci spędziły w Ośrodku Brata Alberta w Lasku Arkońskim.
  • Wrzesień. Z funduszy własnych zakupiono szczepionkę przeciw grypie. Zaszczepiono 43 osoby w wieku od 6 do 13 lat. Szczególne podziękowania dla Pań pielęgniarek Pani Doroty, Pani Edyty i doktora Zbigniewa Grochowskiego za sprawne i bezbolesne przeprowadzenie szczepienia. Akcja szczepienia odbyła się już po raz piąty.
  • Październik. P.Z.Caritas w Barnimiu zakupił specjalistyczny materac antyodleżynowy dla ciężko chorego z miejscowości Konotop.
  • Nasz Caritas otrzymał 3 nowoczesne glukometry, które przekazaliśmy osobom chorym na cukrzycę.

dlonie.jpg [300x200]