23 maja 2019 19:52 | Aktualności

Wyjazd do Medjugorie

W okresie od 27.04 do 05.05.2019 r. 57 pielgrzymów, nie tylko z naszej parafii, uczestniczyło w pielgrzymce do Medjugorie. Udaliśmy się tam z biurem pielgrzymkowym „Santiago” ze Szczecina , pod opieką pilota Pana Jacka i naszego proboszcza ks.Wojciecha Kozuba. Zwiedziliśmy zabytki Pragi m.in. zamek Hradczany, złotą uliczkę. Następnie przejechaliśmy do miejscowości Ludbreg-miejsca cudu eucharystycznego z 1411 r.(Największe chorwackie sanktuarium). Podczas pobytu w Medjugorie uczestniczyliśmy w, międzynarodowej mszy świętej oraz wieczornej adoracji. Kolejnego dnia, wytrwali, wspięli się na górę objawień-gdzie od 1981 r. objawia się Matka Boska.

Kolejnego dnia udaliśmy się na zwiedzanie Mostaru – perły architektonicznej orientu oraz podziwialiśmy przepiękne wodospady Krawickie. Następny dzień przyniósł niecodzienną okazje ujrzenia Mirjany ( nie którym z nas się udało)- osoby, której objawia się Matka Boska ( w tym dniu było kolejne objawienie) . Matka Boska przekazała Mirjanie takie orędzie Drogie dzieci, z macierzyńskiej miłości wzywam was, byście czystym i otwartym sercem, w pełnym zaufaniu, odpowiedzieli na wielką miłość mojego Syna. Ja znam wielkość Jego miłości. Ja nosiłam Go w sobie, (nosiłam) hostię w sercu, światłość i miłość świata. Moje dzieci,zwracanie się do was przeze mnie, też jest znakiem miłości i czułości Ojca Niebieskiego. To wielki uśmiech mojego Syna, pełen miłości, to jest zaproszenie do życia wiecznego. Krew mojego Syna z miłości została za was przelana. Ta drogocenna krew jest dla waszego zbawienia, na życie wieczne. Ojciec Niebieski stworzył człowieka do życia wiecznego. Nie jest bowiem możliwe, abyście umarli, wy, którzy poznaliście miłość mojego Syna i którzy Go naśladujecie. Życie zwyciężyło! Mój Syn żyje! Dlatego, moje dzieci, apostołowie mojej miłości, niech wam wskazuje drogę modlitwa, sposób życia mojego Syna, w jego najbardziej wzniosłej formie. Moje dzieci, wtedy gdy staracie się żyć słowami mojego Syna, też się modlicie. Gdy kochacie ludzi, których spotykacie, szerzycie miłość mojego Syna. To miłość otwiera wrota raju. Moje dzieci od początku modliłam się za Kościół, zatem i was, apostołów mojej miłości, wzywam do modlitwy za Kościół i jego sługi, za tych, których mój Syn powołał. Dziękuję wam. ”

Po duchowym wzmocnieniu, udaliśmy się na odpoczynek nad morzem Adriatyckim w miejscowości Baska woda na riwierze Makarskiej. Kolejne punkty naszej wycieczki - pielgrzymki to Dubrownik i Split. Nasze zwiedzanie zakończyliśmy widokami jezior Plitwickich- 16 jezior krasowych połączonych licznymi wodospadami.

Przeżycia i wspomnienia zostana na długo w pamięci.

Poniżej galeria zdjęć.

Przeczytano: 382 razy.| Wydrukuj|Do góry