18 listopada 2019 18:19 | Aktualności

Warsztaty kulinarno-dietetyczne

Zgodnie z harmonogramem spotkań kulinarnych 14 listopada 2019r, w świetlicy w Barnimiu, odbyło się szkolenie, zorganizowane przez Caritas Szczecińsko-Kamieński pod nazwą Fasola tania i zdrowa, Cukier biała śmierć. Jest to działanie towarzyszące Programowi Operacyjnemu Pomocy Żywnościowej na lata 2014-2020. Podczas warsztatowych zajęć kulinarnych, uczestnicy dowiedzieli się jak wartościowa jest fasola i co można z niej stworzyć. Hitem spotkania był smalec z fasoli, który zrobiliśmy w trzech smakach.

Zajęcia przeprowadziły Panie Kamila Kuchta-dietetyk i Małgorzata Wojtasiak-kucharka.

Koordynatorem warsztatów żywieniowych była pani Dorota Rodzeń zajmujaca się programem POPŻ 2014-2020 Podprogram 2019.

Gościem naszego spotkania był v- ce dyr Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej ks Mariusz Ogórski, który po warsztatach wraz z naszym proboszczem ks Wojciechem Kozubem, odprawił mszę świętą i wygłosił kazanie.

Na koniec dnia w biurze Caritas, odbyło się pierwsze spotkanie wolontariuszy PZC z nowym v-ce dyrektorem.

Zdjęcia: