Parafialny Zespół Caritas Barnimie

20 stycznia 2020 20:27 | Aktualności

Spotkanie opłatkowe

W sobotę 18 stycznia 2020 r., w Arcybiskupim Wyższym Seminarium Duchownym w Szczecinie, odbyło się Spotkanie Opłatkowe dla wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas.

Do Seminarium przybyło około 250 wolontariuszy z parafii naszej archidiecezji. Nasz Caritas w tym szczególnym dniu reprezentowali Elżbieta Szumotalska, Dorota Konopelska,

Spotkanie rozpoczęliśmy mszą świętą, której przewodniczył ks. bp Henryk Wejman. W homilii głoszonej przez ks. biskupa do wolontariuszy zawartych było wiele ciepłych słów.

Po oficjalnej części spotkania, Ks. Mariusz Ogórki –v-ce Dyrektor Caritas, zaprosił wszystkich do refektarza gdzie po poświeceniu przez bpa Henryka Wejmana opłatków ,wszyscy dzielili się nimi i składali sobie życzenia. Ks. kan. Maciej Szmuc – Dyrektor Caritas intonował kolędy, które wspólnie śpiewaliśmy.

Spotkanie zakończyło się wspólnym poczęstunkiem, w trakcie którego wszyscy wysłuchali ogłoszenia Caritas na bieżący rok. Poszczególne Parafialne Zespoły Caritas odebrały także Kalendarium Wydarzeń Roku Jubileuszowego.

Zdjęcia: