09 października 2013 17:22 | Aktualności

"Plecak pełen uśmiechu"... życzliwości i serca!

Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej przystąpił w tym   roku po raz kolejny  do ogólnopolskiej akcji Caritas Polska pod nazwą "Tornister pełen uśmiechu". Akcja ta ma na celu obdarowanie plecakami szkolnymi,wraz z wyposażeniem,dzieci z terenu naszej archidiecezji, których rodziców nie stać na zakup tornistrów.

logo.jpg

Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej przekazał nieodpłatnie Parafialnym Zespołom Caritas puste plecaki szkolne, które należało zapełnić najpotrzebniejszymi przyborami  szkolnymi. Zadaniem członków Parafialnego Zespołu Caritas Barnimie było znalezienie chętnych darczyńców, którzy by je wypełnili….

image2.jpgimage3.jpgimage1.jpg

Było to bardzo duże wyzwanie, ale udało się! 40 plecaków zostało wręczone w ostatnim tygodniu wakacji w naszym Kościele. Wsparcie otrzymały dzieci z rodzin, które pozostają pod opieką naszego Zespołu.

Wiemy, że dla niektórych rodzin, czas przed rozpoczęciem nowego roku szkolnego to  okres wytężonych wydatków, którym wiele rodzin nie jest w stanie podołać. Staramy się aby w tym okresie nasi podopieczni nie byli sami…. Zawsze chętnie pomagamy! Mamy nadzieję, że ta akcja będzie się rozwijać przez kolejne lata.

do_szkoly!.jpg

Dziękujemy wszystkim ludziom dobrej woli,

którzy przyczynili się do ułatwienia startu uczniom w nowym roku szkolnym, wyposażając ich w pełne plecaki! A te wspaniałe tornistry zapełnione były blokami, zeszytami, kredkami, farbami, piórnikami i innymi przyborami potrzebnymi dzieciom w szkole.... Każde dziecko znalazło w nich pełno uśmiechów, życzliwości i wielkiego serca!

Przeczytano: 1389 razy.| Wydrukuj|Do góry