11 października 2013 22:40 | Aktualności

Byliśmy nad morzem…czyli kilka słów o naszej wakacyjnej wyprawie.

W okresie wakacyjnym - w miesiącu lipcu, Parafialny Zespół Caritas w Barnimiu zorganizował, nie po raz pierwszy, jednodniową wycieczkę dla dzieci nad morze do pięknego Niechorza. Przyjeżdżając do Niechorza nie zawiedliśmy się,  przywitało nas piękne słońce…

sam_3466a.jpg

toteż dzieci błyskawicznie udały się  na plażę i  korzystały z kąpieli i ciepłych promieni słonecznych. Oprócz ratownika, którym w tym roku był Emil Bucki z Chomętowa, nad bezpieczeństwem dzieci czuwało jeszcze 5 opiekunów – pracowników naszego Caritasu. Dzieci kąpały się w grupach tak by ratownik miał wszystkich pod czujnym okiem.

sam_3518a.jpg

Po kilkugodzinnym pobycie na plaży, wszyscy udaliśmy się na obiad a później tradycyjnie na pyszne lody. Dodatkową atrakcją wyjazdu było jeszcze wesołe miasteczko, w którym dzieci czuły się jak rybka w wodzie. W późnych godzinach popołudniowych padło hasło „powrót”, dzieci choć szczęśliwe niekoniecznie były zadowolone z powrotu do domu.

dscf0277a.jpg

W wycieczce uczestniczyło  34 dzieci i pięciu opiekunów oraz ratownik. Caritas pokrywał pełne koszty związane z transportem, lodami, obiadem i wesołym miasteczkiem.

Opiekunom serdecznie dziękujemy!

Nad bezpieczeństwem dzieci czuwały:  Babiracka Helena, Maćkowiak Katarzyna, Wińczyk Beata, Wasieczko Janusz, Paszkowska Ewa,   Bucki Emil-ratownik i nasz stały kierowca-Roman Bireta.

No cóż do zobaczenia za rok, na kolejnych wycieczkach????

wakacje.jpg

Mam nadzieję, że te krótkie wspomnienia z wycieczki zachęcą Państwa do odwiedzenia naszej galerii. Zapraszamy!

Przeczytano: 1228 razy.| Wydrukuj|Do góry