22 listopada 2013 13:03 | Aktualności

Już tylko 79 dni zostało do pięknego Jubileuszu!

Szanowni Państwo.

Już za 79 dni odbędzie się XV Jubileuszowy Bal Charytatywny Caritas Barnimie, który odbędzie się 08 lutego 2014 r. w odnowionej sali biesiadnej Drawieńskiego Ośrodka Kultury w Drawnie. Trwają już prace przygotowawcze, by XV bal był wyjątkowy i niepowtarzalny.

motto.jpg

Nasz bal od początku swojego istnienia jest dla gości, którzy otrzymają od nas zaproszenie. Są to nasi sponsorzy, dobrodzieje,  władze gminne, powiatowe i wojewódzkie, dyrektorzy i prezesi firm....

Z okazji jubileuszu, na XV balu, jako gość specjalny wystąpi chór Halka z Barlinka. Chór istnieje już 40 lat dając wiele koncertów w naszym województwie, Polsce i za granicą. Oprawą muzyczną balu zajmie się zespół rodzinny pod nazwą; „Pięciolinia” z Pełczyc.

Bilet wstępu na bal wynosi 300 zł. od pary. Cena nie uległa zmianie od 3 lat, mimo wzrastających kosztów.

charityball2.jpeg

Rozpoczęliśmy już gromadzenie fantów, darów, różnego rodzaju przedmiotów - od obrazów po srebro i złoto,na potrzeby aukcji,która jest głównym punktem naszego balu. I tu już mamy pierwszą niespodziankę, na naszą prośbę błyskawicznie odpisali pracownicy z kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej B. Komorowskiego i przekazali długopis z faksymile firmy Galimard.

img_0992.jpgimg_0989.jpgimg_0993.jpg

Otrzymaliśmy również powiadomienie z Biura Aleksandra Kwaśniewskiego, iż otrzymamy Konstytucję RP w oprawie z dedykacją byłego prezydenta. Posiadamy już srebrne monety z 1933 i 34 r. (jedna z wizerunkiem Piłsudskiego), 4 srebrne 200 zł. z 1975 r., medal upamiętniający 700 lat Drawna,  50 letnie skrzypce z futerałem, zestaw filmów studenckich z Akademii Sztuk Pięknych z Krakowa.

Dosłownie na dniach, wysyłamy już do naszych zacnych gości zaproszenia, by już teraz zaznaczyli sobie termin balu w swoich kalendarzach.

charityball.jpg

Przeczytano: 1329 razy. Wydrukuj|Poleć znajomemu|Do góry