Parafialny Zespół Caritas Barnimie

19 marca 2014 19:27 | Aktualności

DEKANALNE SPOTKANIE CARITAS

W sobotę 22 lutego 2014 r. w Kościele p.w. Królowej Jadwigi w Choszcznie odbyło się zebranie dekanalne Parafialnych Zespołów Caritas z wicedyrektorem Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej  ks. Piotrem Szatkowskim.

choszczno.jpg

W spotkaniu wzięli udział członkowie Caritas z Drawna, Pełczyc, Barnimia i z dwóch parafii choszczeńskich. W  przemiłej atmosferze, przy kawie i wspaniałych wypiekach przygotowanych przez Panie z Caritasu, omawiano sprawy bieżące Caritas oraz plany przyszłościowe związane z naszymi stałymi akcjami.

image1.jpg726307843.jpgimage2.jpg

Omawiano zbiórkę żywności „TAK POMAGAM”, „Tornister pełen uśmiechu”, pielgrzymkę do Łagiewnik, akcję „Kolonie Letnie”, rekolekcje wielkopostne i adwentowe oraz wiele innych cennych inicjatyw prowadzonych przez Parafialne Zespoły Caritas. Nasze spotkanie zakończyliśmy modlitwą w kościele, odmówiono dziesiątkę różańca za dotychczasową pracę pracowników Caritas, modlono się również w intencji naszych podopiecznych.

image4.jpgimage3.jpg

Caritas Barnimie w spotkaniu reprezentowały: p. Ewa Paszkowska, p. Helena Babiracka i p. Andrzej Konopelski. Caritas Drawno reprezentowała pani  Krystyna Ciechanowicz. Składamy serdeczne podziękowania gospodarzom dekanalnego spotkania za ciasto, owoce, zupę pomidorową i miłą i serdeczną atmosferę.

Pozdrawiamy wszystkich uczestników.

wiaranadziejapokojmiloscogien338990large.jpg