04 czerwca 2014 20:22 | Aktualności

Dzień Dziecka!

W niedzielny, słoneczny dzień, 1 czerwca 2014 r. w miejscowości Barnimie, odbył się XVIII Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Jak co roku, nasz festyn rozpoczęliśmy mszą święta polową, którą poprowadził nasz proboszcz ks. Kan. Wojciech Kozub. Tłumy ludzi uczestniczyły w nabożeństwie, a zaraz po błogosławieństwie wszyscy wyruszyli bawić się w Loterię Fantową.

dsc_0112.jpgdsc_0170.jpgdsc_0185.jpg

To stoisko było oblegane od samego początku do ostatniego losu, gdyż głównymi nagrodami były 3 górskie rowery! Mimo, iż przygotowano prawie 1500 losów, to po kilku godzinach Loteria świeciła już pustkami.

dsc_0155.jpgdsc_0150.jpgdsc_0208.jpg

Dla wszystkich dzieci przygotowano wiele, wiele niespodzianek! Zawsze największą atrakcją dla dzieci są oczywiście dmuchane zamki, tzw. skakańce i zjeżdżalnie. W tym roku na dzieci czekało aż 5 zamków!

dsc_0147.jpgimg_2587.jpgimg_2562.jpg

Do urozmaicenia tego dnia przyczynili się także Strażacy z Komendy Powiatowej PSP w Choszcznie wznosząc dzieci podnośnikiem strażackim na wysokość 25 m. Z kolei pani Irmina Olejnik-Czerwonka z Barnimia z pracownikiem woziła quadami (za „darmochę”) wszystkie dzieci po specjalnie przygotowanym terenie... z kolei na płycie  boiska animatorzy sportu czekali już na dzieci z konkurencjami sportowymi!

img_2491.jpgWe wspólnych zabawach wzięło udział ponad 120 dzieci! Oprócz medali jakie otrzymali od Zachodniopomorskiego Zrzeszenia Ludowych Zespołów Sportowych w Szczecinie i słodkich niespodzianek, dzieci te brały udział w losowaniu roweru górskiego ufundowanego przez firmę LEWIATAN-Zachód.

W każdym zakątku naszego stadionu coś się działo! Każde dziecko, które przyjechało do Barnimia otrzymywało prezent, talon na kiełbaskę    z grilla, zupę pomidorową, paczkę ze słodkościami z BIEDRONKI - naszego Sponsora Strategicznego, pączka i piłkę Biedronki.

adsc_0213.jpg

Nikt dokładnie nie wie ile osób brało udział w imprezie.... Można przypuszczać, iż Dzień Dziecka w Barnimiu odwiedziło ponad 2100 osób! Zarejestrowaliśmy wydanie 700 paczek przygotowanych przez BIEDRONKĘ… niestety, okazało się że to za mało! Drodzy Państwo, to oznacza, że w festynie wzięłó udział 700 dzieci!!!

Atrakcji nie brakowało, mamy nadzieję, że wszystkie dzieci skorzystały z wielu przygotowanych niespodzianek.

Wszędzie coś się działo... jeśli jesteście Państwo ciekawi co jeszcze czekało na uczestników Festynu zajrzyjcie proszę TUTAJ, z kolei w naszej fotogalerii znajdziecie mnóstwo zdjęć, które mamy nadzieję oddadzą atmosferę tego wesołego Święta naszych Dzieci! Zapraszamy!

Przeczytano: 2063 razy.| Wydrukuj|Do góry