11 czerwca 2015 20:31 | Aktualności

część II "Opowieści o Magicznym Dniu..."

Jak Festyn w Barnimiu, to nie mogło zabraknąć „dmuchańców-zjeżdżańców”! Także w tym roku na Najmłodszych czekały  zestawy dmuchanych zamków, były zjeżdżalnie Korsarz i Statek Titanic, były dwa place zabaw, ośmiornica, zjeżdżalnia piracka i basen wodny z kulami.

dzdzbar_21.jpgdzdzbar_25.jpgdzdzbar_24.jpgdzdzbar_23.jpg

Miejsc, gdzie Dzieci mogłyby się wyszaleć było mnóstwo! Oczywiście, jedyna zapłatą Dzieci, za możliwość skorzystania z tych wszystkich atrakcji był SZEROKI UŚMIECH!  A  Dzieci bawiące się na dmuchawcach były naprawdę bardzo  szczęśliwe. Uśmiechy na Ich twarzach towarzyszył nam przez cały dzień.

dzdzbar_27.jpgdzdzbar_28.jpgdzdzbar_29.jpgdzdzbar_30.jpg

Gdy Dzieci poharcują, to… są głodne! Nasi Organizatorzy zadbali i o to! Każde Dziecko otrzymało pączka i talony na zupę pomidorową i kiełbaskę z grilla, a Główny Sponsor imprezy – BIEDRONKA przygotowała dla każdego Malucha  super paczkę z przepysznymi jabłuszkami, batonami, ciastkami, biszkoptami, wodą i kolorowym zeszytem.

dsc_0270.jpgdsc_0161.jpgdsc_0188.jpgdsc_0394.jpg

Także Policjanci z Komendy Powiatowej z Choszczna nie zapomnieli o tym szczególnym Święcie - zaprezentowali „Alko Gogle”, do dyspozycji bawiących się Dzieci były dwa nowe radiowozy, motory oraz przesympatyczny policyjny piesek.

dzdzbar_34.jpgdsc_0145.jpgdsc_0364.jpg

Ale to jeszcze nie koniec atrakcji, jakie czekały na naszych Milusińskich – były specjalnie przygotowane na ten Dzień stanowiska promocyjne, które czekały na Dzieci ze swoimi konkursami i zabawami, oczywiście z nagrodami! Były przejażdżki Melexem, przygotowane przez Lokalną Organizacją Turystyczna w Drawnie - Dzieci woził Prezes LOTu pan Andrzej Górski, a pomagali mu dzielnie Burmistrz Drawna pan Andrzej Chmielewski i proboszcz Parafii  Barnimie Ks. Wojciech Kozub. W tym samym czasie działo się tak dużo różnych rzeczy, że „biedne Dzieci” same nie wiedziały  co w danej chwili chcą robić!

dzdzbar_35.jpgdzdzbar_36.jpgdzdzbar_37.jpgdzdzbar_38.jpg

Podczas Imprezy na wszystkie Dzieci czekały „wesołe namioty” Nadleśnictwa Drawno, Drawieńskiego Parku Narodowego, Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Choszcznie, Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach, były również namioty WKU Stargard Szczeciński-NSRy, poza tym na Gości czekała Poradnia Psychologiczno Pedagogiczna z Choszczna i MG OPS w Drawnie.

dzdzbar_33.jpgdzdzbar_32.jpgdzdzbar_26.jpgdsc_0157.jpg

Nasi Organizatorzy nie zapomnieli (tradycyjnie już) także o panach kochających piłkę nożną!

dzdzbar_39.jpg

W tym szczególnym Dniu na tafli Boiska odbył się mecz byłych zawodników Świtu Barnimie z naszymi Przyjaciółmi Oldbojami Pogoni Szczecin i Stali Stocznia Szczecin, na czele z Olgierdem Moskalewiczem i Maciejem Stolarczykiem! Gościnność, gościnnością, ale Gospodarze wzięli i wygrali mecz 8 do 7!

dzdzbar_40.jpgdzdzbar_41.jpgdsc_0338.jpgdsc_0350.jpg

Dla naszych Gości tobył prawdziwy szok! Ale cóż piłka jest okrągła...

I nie myślecie Państwo, że tak zakończył się XIX Festyn z okazji Dnia Dziecka pn. „Bądźmy Razem” w Barnimiu! Przed nami była jesszcze moc atrakcji i niespodzianek! Jakich? Sprawdźcie Państwo sami...

dsc_0414.jpg