10 czerwca 2015 22:36 | Aktualności

część III naszej "Opowieści o roześmianych Dzieciach i wspaniałym Festynie".

Mecz nie był jedyną sportową atrakcją tego dnia -  zaraz po rozgrywkach piłkarskich na boisku rozpoczęły się gry i konkursy - oczywiście z nagrodami!

dsc_0326.jpg

Spośród najmłodszych uczestników festynu bawiło się aż 7 drużyn 8 osobowych. I najważniejsza była nie rywalizacja i zdobyte miejsce, a dobra zabawa i prezenty.

dzdzbar_43.jpgdzdzbar_42.jpgdzdzbar_45.jpgdzdzbar_44.jpg

Dodatkową atrakcją tego radosnego Dnia były prawdziwe ROWERY!  Wśród Dzieci został rozlosowany rower ufundowany przez firmę Lewiatan, inny rower - ufundowany przez ARiMR w Szczecinie, był jedną z 4 rowerów, jako główne nagrody w Loterii Fantowej!

dzdzbar_31.jpgdsc_0515.jpgdsc_0451.jpgdsc_0518.jpg

Drodzy Państwo, nie byłoby tej całej fantastycznej Imprezy, gdyby nie nasi Wspaniali Sponsorzy i Wolontariusze, którzy dzielnie pracowali w pocie czoła od bladego świtu do późnego wieczoru...  Przy Imprezie pracowało 34 Osoby – wolontariusze z Parafialnego Zespołu Caritas Barnimie oraz dodatkowa „obsługa męska” od rozstawiana namiotów. Dzieci tańczyły i bawiły się dzięki „wielkiemu” Zbigniewowi Garzyńskiemu-prowadzącemu Imprezę oraz dzielnie Go wspierającemu  panu Mariuszowi Głowackiemu.

dsc_0454.jpg

Imprezie towarzyszyły stoiska gastronomiczne: była kawa, herbata, ciasta, pajda chleba ze smalcem i ogórek, gorące kiełbaski. Dodatkowo można było „połasuchować” na stoisku z popcornem, watą cukrową, kukurydzą , frytkami i hod-dogami  lub na stoisku spożywczym ze słodyczami napojami i lodami.

dzdzbar_50.jpg

Opiekę medyczną sprawował, tradycyjnie już NZOZ Eskulap w Drawnie - dziękujemy panu Zbigniewowi Grochowskiemu za obecność i stałą gotowość do pomocy. Dziękujemy Zarządowi LKS „Świt” Barnimie za udostępnienie obiektu i pomoc w wypożyczeniu sprzętu. Dziękujemy Dyrekcji Drawieńskiego Ośrodka Kultury za udostępnienie nam namiotów, stołów i ławek. Dziękujemy tym  wszystkim Paniom które upiekły ponad 25 wspaniałych ciast i Panom za prace przy przygotowywaniu Festynu i po jego zakończeniu.

dzdzbar_46.jpgdzdzbar_47.jpgdzdzbar_48.jpg

Serdecznie dziękujemy wszystkim Sponsorom i Darczyńcom, dzięki którym nasze Kochane Dzieciaki miały tyle NIESPODZIANEK! Dziękujemy Wolontariuszom, dziękujemy naszym Wszystkim Sympatykom i Przyjaciołom, dzięki którym ten jeden, jedyny Dzień w Roku mógł się odbyć! Dziękujemy – jesteście wspaniali!

dzdzbar_49.jpg

A bawiło się na naszym Festynie ponad 800 dzieci z 41 miejscowości! W zabawach uczestniczyli także Rodzice, Dziadkowie i Opiekunowie Najmłodszych… tego Dnia w Barnimiu gościliśmy ponad 2000 ludzi!

Dziękujemy wszystkim za wspaniała zabawę! Do zobaczenia za rok!

Zapraszamy Państwa do naszej olbrzymiej galerii zdjęć-przeżyjmy to wspólnie jeszcze raz!

część I galerii

część II galerii

Przedstawiamy naszych Sponsorów - ludzi Wielkiego Serca, dzięki którym nasza Impreza mogła sie odbyć:

Sponsor strategiczny

1.JERONIMO MARTINS Polska S.A. Biedronka

Sponsor główny

1.Pierot Sp. z o.o. Dołuje koło Szczecina

Sponsorzy imprezy:

1.Urząd Miejski w Drawnie

2.Starostwo Powiatowe w Choszcznie

3.Nadleśnictwo Drawno

4.Nadleśnictwo Głusko

5.Lewiatan -Zachodniopomorskie

6.Gospodarczy Bank Spółdzielczy Choszczno

7.Miejsko Gminna Komisja ds. rozwiązywania problemów alkoholowych w Drawnie.

8.Grupa interdyscyplinarna przy OPS w Drawnie

9.Poldanor S.A. w Przechlewie

10.Polska Żegluga Morska Szczecin- NSZZ Solidarność

11. NZOZ Eskulap Drawno

12.Zakłady mięsne OZIMEK Choszczno

13.Mini sam Karotka Drawno

13.Piekarnia Nykiel –Recz

14.Piekarnia LIDER –Szczecin

15.Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa-Szczecin

16.Drawieński Park Narodowy-Drawno

17.Mariusz Adamkiewicz -Choszczno

18.Radny Rady Powiatu –Andrzej Konopelski

19.Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach

20.Poradnia Psychologiczno Pedagogiczna Choszczno.

21.Wojskowa Komenda Uzupełnień-Stargard Szczeciński

22.Lokalna Organizacja Turystyczna –Drawno

23.Komenda Powiatowa Policji w Choszcznie

24.Komenda Powiatowa PSP w Choszcznie

25.Sklep „LISTEK” Drawno

26.  Sołtys i Rada Sołecka w Barnimiu

27.  Restauracja zamkowa Szczecin

28.  Towarzystwo Ubezpieczeniowe Ergo Hestia-Szczecin

29. LKS „Świt” Barnimie

Jeszcze raz serdecznie, z całego serca dziękujemy!

Przeczytano: 1041 razy.| Wydrukuj|Do góry