08 września 2015 09:20 | Aktualności

Wakacyjne wspomnienia, czyli kilka słów o tym jak byliśmy na "Dzikim Zachodzie".

Dzieci w Parafii Barnimie nie mogą narzekać na brak rozrywki i wspaniałych atrakcji. W ciągu dwóch wakacyjnych miesięcy  nasi Milusińscy uczestniczyli aż w czterech imprezach! Dzieci brały  udział w Festynie z okazji Dnia Dziecka w Barnimiu, w Dniu Otwartej Bramy w AWSD w Szczecinie… były uczestnikami  powitania wakacji, zorganizowanymi przez starostwo Powiatowe, pn.  „Powiat dzieciom w Choszcznie”, a na koniec Parafialny Zespół Caritas w Barnimiu zorganizował swoim Podopiecznym wyjazd do Parku Rozrywki „Dziki Zachód” w Zieleniewie k/Kołobrzegu.

img_5351.jpgimg_5056.jpgimg_5066.jpg

img_5179.jpgimg_5107.jpgimg_5238.jpg

Nasz Caritas co roku organizuje Dzieciom wypoczynek i różnego rodzaju atrakcje… najczęściej są to wyjazdy nad morze, także tym razem dzieci wraz z opiekunami (43 osoby) bawiły się w parku rozrywki.

img_5283.jpgimg_5314.jpgimg_5293.jpg

Atrakcji było co nie miara: Dzieciaki jeździły konno, ci trochę młodsi ujeżdżali  kucyka, były przejażdżki bryczką, kowbojska karuzela, strzelanie z prawdziwego łuku, bizon na którego można się wspinać, plac zabaw, autodrom, kule wodne, ścianka wspinaczkowa, dmuchany zamek, zjeżdżalnie, trampolina, gorączka złota, mechaniczny byk rodeo, indiańskie narty, pokaz „napadu na bank”, nauka kowbojskiego i indiańskiego tańca, beczka śmiechu, zoo i wiele, wiele innych niespodzianek.

img_5219.jpgimg_5274.jpgimg_5350.jpg

Te wszystkie szaleństwa naszych Milusińskich zostały pięknie udokumentowane na zdjęciach-zobaczcie Państwo sami!

img_5112.jpgimg_5071.jpgimg_5128.jpg

6 godzin spędzone w parku rozrywki minęły bardzo szybko, ale też bardzo wesoło. Dzieci spałaszowały obiad ufundowany przez organizatora i pełne wrażeń powróciły do domu….

img_5100.jpgimg_5255.jpgimg_5248.jpg

Wszystkim Dzieciom pobyt w Parku bardzo się podobał, nie było osoby która nie byłaby uśmiechnięta. Wszystko było profesjonalnie przygotowane - mieliśmy przewodnika-opiekuna, który towarzyszył nam podczas całego pobytu „na Dzikim Zachodzie”. Dziękujemy firmie "Pracownia Krawiecka Babette Styl" Pani Anecie Chwiłkowskiej z Kalisza Pomorskiego za uszycie chust identyfikacyjnych dla naszych dzieci. Na załączonych zdjęciach zobaczycie Państwo, że wszystkie dzieci ładnie się prezentują w żółtych chustach, a dzięki temu łatwo było je także rozpoznać w tłumie… szczególnie kiedy wyjeżdżamy nad morze. Dziękujemy również firmie "ROMAN" z Choszczna za bezpieczny przewóz naszych Dzieci.

7670574428_68e5061185.jpg

Opiekunami podczas pobytu w parku rozrywki byli: p. Jolanta Kucharska, p. Katarzyna Maćkowiak,   p. Aleksandra Wasieczko, p. Bogdan Galas i p. Andrzej Konopelski (zajmujący się dokumentacją fotograficzną).

Jeszcze raz serdecznie dziękujemy wszystkim osobom, Firmom, dzięki którym ten wspaniały wyjazd mógł się odbyć i dzięki, którym widzieliśmy szczery uśmiech na twarzach naszych Dzieci.

Zapraszamy do naszych galerii zdjęć!

Przeczytano: 958 razy.| Wydrukuj|Do góry