11 maja 2016 15:42 | Aktualności

Zapraszamy Państwa do bardzo nietypowego (ale bardzo smacznego) konkursu!

Są w polskiej kuchni pewne dania, które każda Pani potrafi zrobić. Ale każdej Gospodyni te staropolskie przysmaki wychodzą inne.... Tak jest między innymi z naszym bigosem, z gołąbkami...oraz pierogami.

Chcielibyśmy Państwa zaprosić do wzięcia udziału w pewnym nietypowym konkursie!

Zasady zabawy są bardzo proste-trzeba zachwycić wszystkich swoim...półmiskiem pierogów. A jeśli specjalna komisja wybierze Państwa przysmaki zostaniecie nie tylko sławni, ale także nagrodzeni!

Serdecznie zapraszamy do wspólnej zabawy!

A oto REGULAMIN "Konkursu  Kulinarnego na najlepsze PIEROGI POWIATU CHOSZCZEŃSKIEGO":

Organizator: Parafialny Zespół Caritas w Barnimiu,  Drawieński Ośrodek Kultury, Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach

1. Konkurs organizowany jest podczas XX Festynu z okazji Dnia Dziecka w Barnimiu w dniu 29 maja 2016r. w godzinach 15.00-16.00

2. Zgłoszenie produktu – w dniu konkursu –w oznakowanym namiocie na boisku sportowym w Barnimiu, do godz. 14.30

3. Udział w Konkursie mogą brać osoby indywidualne  i społeczne (np. koła gospodyń) z terenu całego powiatu choszczeńskiego. Każdy uczestnik przywozi  jeden półmisek gotowych „Pierogów” (jednego rodzaju) w ilości 30 sztuk.

4. Kryteria oceny, której dokona Jury Konkursu wybrane przez organizatora:

• walory smakowe
  • dobór składników –rodzaj farszu
  • estetyka półmiska

5. Nagrody: Sześć najlepszych produktów zostanie nagrodzonych wartościowymi nagrodami rzeczowymi; przewiduje się także przyznanie czterech wyróżnień  (Fundatorem nagród jest m. in Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach). Ogłoszenie wyników nastąpi w dniu konkursu; uczestnicy konkursu proszeni są o pozostanie na terenie obiektu do rozstrzygnięcia konkursu w celu osobistego odebrania nagród i dyplomów.

6. Koszty: Uczestnicy Konkursu przygotowują potrawę konkursową z własnych materiałów i biorą udział na własny koszt.

7. Organizator konkursu oświadcza, że jest administratorem wszystkich danych osobowych zebranych w trakcie organizacji, przebiegu i nagradzania uczestników Konkursu. Dane te, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku są gromadzone i przetwarzane tylko na potrzeby Caritas Barnimie, DOK oraz fundatorów nagród i bez zgody ich właścicieli nie będą nikomu udostępnione.

8.Każdy uczestnik przez fakt wzięcia udziału w konkursie wyraża zgodę na publikację informacji i zdjęć z przebiegu konkursu.