13 lipca 2016 15:02 | Aktualności

Zapraszamy na bardzo wesoły Jubileusz!

Pomimo, że od tego dnia minęło już troszkę czasu, nie sposób nie przypomnieć tej szczególnej daty…, bo przecież chyba nie ma osoby w naszej gminie, powiecie, w dalszych i bliższych miejscowościach (także za granicą kraju), które nie znałyby naszego Księdza Wojtka!

16 czerwca 2016 r. w kościele parafialnym w Barnimiu odbyła się uroczystość obchodów 25 lecia kapłaństwa naszego proboszcza ks. kan. Wojciecha Kozuba. Uroczysta msza, która odbyła się w tym dniu, była także wspaniałą okazją do uczczenia 20 lecia naszej Parafii.

Obydwa święta były bardzo ważne i radosne. Ale to był przede wszystkim dzień naszego Księdza Kanonika!

W jubileuszowych obchodach wzięli udział Burmistrz Drawna pan Andrzej Chmielewski oraz członek Zarządu Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego pan Robert Grzywacz, który wręczył naszemu Jubilatowi Srebrny Gryf Województwa Zachodniopomorskiego.

Na ten radosny, „podwójny jubileusz” przybyły liczne delegacje z poszczególnych miejscowości naszej Parafii oraz Przyjaciele i zaproszeni Goście.

A po części oficjalnej, wszyscy Goście spotkali się w barnimskiej świetlicy, gdzie podczas poczęstunku mogli wspólnie miło spędzić czas z naszym przesympatycznym i tak lubianym Jubilatem. Była to także okazja do wspólnych żartów i opowieści…,podziękowań za dotychczasową pracę i wsparcie….

Bo o naszym Księdzu mówią wszyscy… i ci najstarsi mieszkańcy Parafii, do których ksiądz Wojciech zawsze wychodzi z dobrym słowem i wsparciem, i ci najmłodsi z którymi lubi pożartować i wspólnie się pobawić…, ale jak trzeba to i zadbać o ich zdrowie i pomoc w szkole…, pamięta także o nastolatkach, tych trochę starszych, „zbuntowanych” – także i dla nich ma zawsze jakąś propozycję i zachętę..., Nie inaczej jest z dorosłymi, każdy wie, że na swojego Księdza zawsze może liczyć…nie tylko wówczas gdy wszystko jest OK, ale także w chwilach, gdy życie przynosi niemiłe niespodzianki…. Tak więc wspólnym opowieściom i żartom nie było końca, a każdy uczestnik święta chciał złożyć życzenia Dostojnemu Jubilatowi….

Także i my, życzymy naszemu Księdzu Kanonikowi wszystkiego najlepszego, stu lat dalszej pracy w dobrej kondycji, kolejnych wspaniałych pomysłów, które będzie z takim oddaniem realizował….

Księże Wojtku, niech każdy Twój kolejny dzień zaczyna się od uśmiechu i dobrego słowa!

Zapraszamy do galerii...

Przeczytano: 678 razy. Wydrukuj|Poleć znajomemu|Do góry